Etichetarea produselor alimentare și nealimentare

Consultanță privind etichetarea produselor alimentare și nealimentare

Etichetarea înseamnă pozitionarea unor mențiuni, indicații, mărci sau denumiri comerciale, imagini sau semne care se referă la un produs pe orice ambalaj, document, anunț, etichetă, inel sau manșetă care însoțesc sau se referă la respectivul produs.

Scopul etichetării este de a da consumatorilor informaţiile necesare, suficiente, verificabile şi uşor de comparat, astfel încât să permită acestora să aleagă acel produs care corespunde exigenţelor lor din punct de vedere al nevoilor şi posibilităţilor lor financiare, precum şi de a cunoaşte eventualele riscuri la care ar putea fi supuşi.

Produsele alimentare trebuie să respecte normele de etichetare, de prezentare şi de publicitate făcute în privinţa lor. Aceste norme sunt armonizate în cadrul Uniunii Europene pentru a permite consumatorilor să aleagă în cunoştinţă de cauză precum şi pentru a elimina obstacolele care pot împiedica libera circulaţie a produselor alimentare şi condiţiile de concurenţă inegale.

Specialiştii noştrii vă asigură conformitatea etichetării cu legislatia în vigoare, atât cea naţională, cât şi cea a Uniunii Europene, în următoarele situaţii:

  • Etichetarea produselor alimentare preambalate destinate a fi prezentate către consumatorul final.
  • Etichetarea produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanţă (on – line).
  • Etichetarea produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate.
  • Etichetarea produselor alimentare nepreambalate la vânzare către consumatorul final sau a produselor alimentare ambalate în locul în care sunt vândute la cererea cumpărătorului.
  • Etichetarea produselor nealimentare oferite spre vânzare sau acordate cu titlu gratuit ce însoţesc fie un produs nealimentar, fie un produs alimentar.
  • Documente însoţitoare necesare comercializării produselor de folosinţă îndelungată (electrocasnice, electrice, auto, etc.)

Servicii suplimentare:

   Interpretarea rezultatelor dintr-un buletin de analiză al unui produs alimentar, în conformitate cu specificaţia tehnica a acestuia, sau cu parametrii fizico chimici şi microbiologici legali menţionaţi în legislţtia aplicabilă.

Pentru informații și consultanță vă rugăm să ne contactati Grecu și Asociații Contact.