Aleksandr Sergheevici Pușkin nr. 8, sector 1, București, C.P. 011996
(+4) 0745 007 311
ArticoleAv. Mihuț RaduNovember 8, 20220

Suspendarea activității firmei în baza unui proces verbal de contravenție

Suspendarea activității firmei în baza unui proces verbal de contravenție

Pentru a funcționa legal, majoritatea societăților trebuie să îndeplinească o serie de condiții, să dețină o serie de avize, autorizații sau aprobări din partea autorităților publice.

În controalele efectuate, poliția locală poate solicita acte precum Registrul Unic de Control, Actul de identitate al reprezentantului societății, Certificatul de Înregistrare eliberat de Registrul Comerțului, Certificatul Constatator, Certificatul de Producător, Titlul de deținere a spațiului (contractul de vânzare-cumpărare, contractul de închiriere, contractul de concesiune, etc.), Dovada plății chiriei, Contractul de salubritate încheiat cu o societate autorizată, Contract pentru furnizarea energiei termice/apa caldă, Autorizația de funcționare, Cursurile de calificare în domeniu, Acte justificative privind proveniența mărfurilor.

Cu toate acestea, din diverse motive, este posibil ca societățile sa nu dețină toate documentele solicitate de autorități și ca urmare, să primească o amendă. Din păcate, această sancțiune a amenzii poate fi însoțită, în anumite cazuri, de suspendarea activitații agentului economic.

Se naște astfel întrebarea ce poți face în această situație?

În primul rând, recomandăm achitarea amenzii în termen de 15 zile – de cele mai multe ori legea permite ca în situația achitării în acest termen, plata să se facă la jumătate (atenție, această facilitate este prevazută de procesul-verbal de constatare a contravenției).

Al doilea pas pe care trebuie să îl faceți este să atacati procesul-verbal de contravenție. Acest pas are ca efect suspendarea executării sancțiunilor dispuse prin el.

Următorul pas este să obțineți documentele pentru a căror lipsă poliția v-a sancționat până la soluționarea plângerii împotriva procesului verbal, astfel încât motivul de suspendare a activității să nu mai existe, lipsind astfel de efecte această sancțiune.

Avocat Mihuț Radu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Conținut protejat!!