Aleksandr Sergheevici Pușkin nr. 8, sector 1, București, C.P. 011996
(+4) 0745 007 311
Comunicate de presăAugust 18, 20220

Notificare Consiliul Concurenței: Tranzacție Allview – Intervision

Grecu și Asociații a asistat VISUAL FAN S.A. (Allview) în obținerea unei decizii de neobiecțiune din partea Consiliului Concurenței, pentru achiziția unui pachet de participații în cadrul INTERVISION TRADING-RO S.R.L.

 

La sfârșitul anului trecut, VISUAL FAN S.A., deținătoare a brandului Allview a dobândit un procent semnificativ din capitalul social al societății INTERVISION TRADING-RO S.R.L. deținătoare a brandului AKAI.

În conformitate cu prevederile legale în materia concentrării economice, tranzacția a  fost supusă obligației de notificare către Consiliul Concurenței, finalizarea tranzacției fiind condiționată inclusiv de obținerea autorizării din partea autorității de concurență.

Conform concluziilor expuse în cuprinsul deciziei nr. 98 din data de 14.12.2021, între activitățile desfășurate de societatea VISUAL FAN S.A. și cele desfășurate de INTERVISION TRADING-RO S.R.L. există o suprapunere orizontală nesemnificativă. A fost evidențiat faptul că operațiunea notificată nu generează îngrijorări de natură concurențială, deoarece nu ridică obstacole semnificative pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special ca urmare a creării sau consolidării unei poziții dominante pe piețele relevante analizate.

Echipa care a gestionat acest proiect a fost alcătuită din Alexandru Teodorescu (Partner) și Ada Grozea (Associate).

Grecu și Asociații deține o practică de concurență diversă pe piață, avocații societ[‚ii fiind implicați într-o gamă variată de proiecte care presupun operațiuni derulate de către Consiliul Concurenței.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Conținut protejat!!