Aleksandr Sergheevici Pușkin nr. 8, sector 1, București, C.P. 011996
(+4) 0745 007 311
ArticoleSeptember 7, 20150

Certificare la nivel internațional – Numarul DUNS

Numarul DUNS (DATA UNIVERSAL NUMBERING SYSTEM) , este un sistem dezvoltat de societatea americană Dun & Bradstreet Inc. (D&B), care furnizează informații comerciale cu privire la societăți, pentru a putea fi verificate de potențiali investitori, clienți, structuri guvernamentale etc.

Numarul DUNS este un cod din 9 cifre, unic, generat automat, care permite identificarea unei societăți, alături de informațiile disponibile desprea aceasta și relațiile acesteia cu  „societate mama”, dacă există.

Obținerea numărului nu este obligatorie, însă, există situații, în care diverse companii sau structuri guvernamentale (în special în Statele Unite ale Americii), solicită acest număr din partea unui potențial partener, numărul fiind considerat ca o certificare, o atestare a încrederii de care se bucură societatea titulară a numărului DUNS.

Numarul D-U-N-S este folosit de cele mai influente organizații din lume și este recunoscut dar și  solicitat de un numar foarte mare de asociații internaționale din industrie și comert, inclusiv Organizația Națiunilor Unite, Guvernul Federal American, Guvernul Australian și Comisia Europeană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *