Aleksandr Sergheevici Pușkin nr. 8, sector 1, București, C.P. 011996
(+4) 0745 007 311
ArticoleOctober 29, 20120

Politica uniforma de rezolvare a disputelor privind numele de domeniu

Politica adoptată: 26 august 1999

Documentele de implementare aprobate: 24 octombrie 1999

Observatii:

1. Aceasta politica este în vigoare în prezent. Va rugam sa consultati www.icann.org/udrp/udrp-schedule.htm pentru planul de implementare.

2. Aceasta politica a fost adoptata de toate registrele acreditate de ICANN. De asemenea, acestea au fost adoptate si de anumite persoane responsabile pentru domeniile nationale de prim nivel (e.g., .nu, .tv, .ws).

3. Aceasta politica constituie o conventie care se încheie între registru (sau orice alt organism de inregistrare in cazul unui domeniu national de prim nivel) registrul de domeniu (sau o altă autoritate de înregistrare în cazul unui domeniu de vârf al unui cod de ţară) şi clientul său (titularul sau registratorul numelui de domeniu). Astfel, principiile utilizează “noi” şi “al nostru” pentru a face referire la registru atură şi utilizează “dumneavoastră” şi “al dumneavoastră” pentru a face referire la titularul numelui de domeniu.

Politica uniformă de rezolvare a disputelor privind numele de domeniu
(potrivit celor aprobate de ICANN la data de 24 octombrie 1999)

1. Scop. Politica Uniformă de Rezolvare a Disputelor privind Numele de Domeniu (“Politică”), care au fost adoptate de Corporaţia de Internet pentru Atribuirea Numelor şi Numerelor (“ICANN”) si sunt incluse prin referire în Contractul dumneavoastră de Înregistrare, prevad termenii şi condiţiile generale aplicabile litigiilor dintre dumneavoastră şi orice parte alta decât noi (registrul) privind înregistarea şi utilizarea unui nume de domeniu de Internet înregistrat de dumneavoastră. Procedurile care decurg din par. 4 din prezenta politica se vor derula potrivit Regulilor de aplicare a politicii uniforme de rezolvare a disputelor privind numele de domeniu (“Regulile de Procedură”), care pot fi consultate la următoarea adresă http://www.icann.org/en/dndr/udrp/uniform-rules.htm, şi regulile suplimentare ale Prestatorului de servicii privind reglementarea disputelor administrative selectate.

2. Angajamentele dumneavoastră. Prin depunerea unei cereri de înregistrare a numelui de domeniu, sau prin depunerea unei cereri de reînnoire sau prin reînnoirea unei înregistrări de nume de domeniu, va angajati prin prezenta şi ne garantaţi prin prezentele că (a) angajamentele pe care le-aţi făcut prin Contractul dumneavoastră de Înregistrare sunt complete şi exacte; (b) potrivit cunoştinţelor dumneavoastră, înregistrarea numelui de domeniu nu va încălca si nici nu va aduce atingere in vreun mod drepturilor oricărui terţ; (c) nu înregistraţi numele de domeniu în scopuri ilicite; şi (d) nu veţi utiliza în mod constient numele de domeniu cu încălcarea legilor sau a regulamentelor aplicabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *