Aleksandr Sergheevici Pușkin nr. 8, sector 1, București, C.P. 011996
(+4) 031 426 0745
ArticoleSeptember 24, 20120

Documente care trebuie depuse obligatoriu la ITM privind detasarea salariatilor

Prin detasare intelegem schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia. in mod exceptional, cu mentiunea ca felul muncii se poate modifica numai cu consimtamantul scris al salariatului.

In consecinta, angajatorii sunt obligati sa depuna la ITM doua documente care informeaza asupra detasarii salariatilor pe teritoriul tarii: o comunicare si o declaratie privind detasarea salariatilor.

La ITM se va depune in mod obligatoriu o comunicare privind detasarea pe teritoriul Romaniei a salariatilor cu care au stabilite raporturi de munca. Prevederile sunt valabile astfel pentru intreprinderile care efectueaza astfel de operatiuni.

Potrivit dispozitiilor din Legea nr. 355/2006, obligatia revine “intreprinderilor stabilite intr-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spatiului Economic European, care, in cadrul prestarii de servicii transnationale, detaseaza pe teritoriul Romaniei salariati cu care au stabilite raporturi de munca”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *