Aleksandr Sergheevici Pușkin nr. 8, sector 1, București, C.P. 011996
(+4) 0745 007 311

Codul de Conduită privind afacerile responsabile cu alimente

În luna iunie 2021, a fost elaborat la nivelul Uniunii Europene Codul de Conduită privind afacerile responsabile cu alimente și practici de marketing.

Acest cod se aplică semnatarilor săi, care pot fi asociații europene, operatori din sectorul alimentar și alți actori ai sistemelor alimentare – sau care au legătură cu aceștia – care pot sprijini în mod semnificativ și / sau contribui la obiectivele aspiraționale stabilite în cod.

Respectarea acestui cod este voluntară și este complementară respectării obligațiilor legale existente.

Asociațiile și companiile semnatare vor beneficia de un cadru comun de colaborare, schimb de idei pentru a trecere la sisteme alimentare durabile, cu beneficii de mediu, de sănătate și sociale.

Contribuțiile concrete și angajamentele (precum și rapoartele de monitorizare legate de acestea din urmă) asociaților vor fi recunoscute și făcute publice pe un site dedicat Codului.

 

Asociațiile și companiile europene se angajează să:

  1. susțină obiectivele aspiraționale stabilite în prezentul cod (acolo unde este cazul);
  2. să promoveze acest cod cu în circumscripția / circumscripțiile acestora;
  3. să-și încurajeze membrii să își alinieze acțiunile de durabilitate și / sau practicile de afaceri la obiectivele și țintele aspiraționale ale Codului;
  4. să exploreze posibilitatea de a dezvolta instrumente și resurse specifice sectorului în sprijinul acestui cod;
  5. să furnizeze, anual, un raport al activităților lor în sprijinul prezentului cod, care va fi publicat pe un site dedicat deschis;
  6. continuă să se angajeze în dialog cu alți actori ai lanțului / sistemelor alimentare și factorilor de decizie politici din UE și internaționali pentru a stabili relații (noi), a face schimb de bune practici și a discuta provocările întâmpinate, să învețe unii de la alții (studii, proiecte) și să creeze o mai bună înțelegere reciprocă, să identifice oportunitățile de colaborare și parteneriat potențial.

Semnatarii individuali pot decide în orice moment să renunțe la acest cod.

Avocat Ada Grozea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *